De release om thuis te komen

In het ritme van het leven komen momenten voor waarop we geconfronteerd worden met uitdagingen die ons uitnodigen om diep naar binnen te gaan. Scarlet, een sterke en wijze vrouw van 57 jaar, stond voor zo’n moment toen ze een energetische healing sessie boekte bij mij.

Ze had in eerste instantie haar bedenkingen – hoe kon een jonge coach iets voor haar betekenen? Maar soms bevatten de meest verrassende ontmoetingen de grootste geschenken van groei.

Scarlet’s verhaal, zoals onthuld tijdens de sessie, weerspiegelde haar innerlijke strijd na het overlijden van haar ex-man. Samen hadden ze een dochter en Scarlet was vastbesloten om een stabiele en liefdevolle aanwezigheid voor haar te zijn. Ondanks haar vastberadenheid om sterk te blijven, voelde ze een verstoring in haar energie, een blokkade die zich uitte als fysieke pijn rond haar hart en keel.

Deze energetische disbalans onthulde zich tijdens de sessie als een innerlijke worsteling tussen het verlangen om emoties te uiten en de behoefte om sterk te blijven. Dit conflict manifesteerde zich als een innerlijk deel die wij de “controlerende angsthaas,” benoemde, een deel van haar dat haar aanspoorde om haar gevoelens onder controle te houden en haar rol als sterke ouder niet te laten wankelen.

De kracht van emotional release ligt in het vermogen om verborgen lagen van emoties en overtuigingen te onthullen en ruimte te creëren voor transformatie.

Terwijl Scarlet de dans van haar innerlijke worsteling aanging, vond ze eindelijk de ruimte om de emoties te uiten die ze zo lang had onderdrukt. De muziek diende als een gids, leidend naar een emotionele uitbarsting die haar in staat stelde om de pijn, woede en verdriet diep van binnen te omarmen en te bevrijden.

Deze bevrijding betekende niet alleen het loslaten van emotionele ballast, maar ook het omarmen van haar authentieke zelf. Scarlet ontdekte dat ze geen perfecte rolmodel hoefde te zijn voor haar dochter – dat het tonen van menselijke emoties en kwetsbaarheid juist een waardevolle les zou zijn. Ze leerde dat de kracht om te transformeren en te groeien in het omarmen van haar eigen emoties lag.

De reis van innerlijk werk en persoonlijke groei gaat vaak hand in hand met het erkennen en omarmen van onze emoties.

Scarlet’s verhaal illustreert hoe emotional release een sleutel kan zijn om diep begraven emoties en overtuigingen aan het licht te brengen en te transformeren. Het is een reis naar binnen, naar de kern van wie we zijn, waar we de ruimte vinden om onszelf volledig te omarmen – zowel de gebroken delen als de schitterende facetten.

In onze zoektocht naar persoonlijke groei en transformatie, herinnert Scarlet ons eraan dat leeftijd en uiterlijke omstandigheden geen beperkingen vormen voor het ontvangen van waardevolle inzichten en heling. Soms zitten de diepste wijsheid en kracht verscholen achter onverwachte ontmoetingen en onconventionele paden.

Terwijl we naar binnen kijken en onze innerlijke reis omarmen, kunnen we ons openstellen voor de krachtige ritmes van het leven – de synchroniciteit die ons begeleidt, de muziek die ons leidt en de emoties die ons bevrijden.

Net als de Afrikaanse tekst die in mijn hoofd ontstond, van een lied wat Scarlet mocht horen om haarzelf volledig te uiten.

“Time has flown

Pain that I heard

The tears I cried

The wind is broken

But you just showed yourself

All is finished

Yes yes, it’s like having my home

Yes yes, it’s like having my home

De rijkdom van de eigen essentie verpakt in de energie van het moment.
Dit verhaal herinnert eraan dat energetisch werk ondersteunt in de reis naar zelfontdekking, groei en innerlijke genezing. Het nodigt ons uit om de controle los te laten en ruimte te maken voor wat er werkelijk in ons leeft.

Scarlet’s reis inspireert om de muziek van het eigen leven te volgen en de dans van transformatie en groei met open armen te omarmen.

Intuitie leidt
Het lichaam liegt nooit
En bewustwording creëert de mogelijkheid tot transformatie.

Deel:

Lichaamsgerichte zielspsycholoog, intuïtief schrijver en spreker. Een overstijgende holistische werkwijze. Ondersteuning in het ontwikkelen van oude wonden en pijnen en (spirituele) groei naar de persoon je wil en mag zijn. 

laat je inspireren