Over mij

Ik ben Elody Hamelink, lichaamsgerichte zielpsycholoog, schrijver en spreker. Mijn hele leven lang voelde ik mij een vreemde eend in de bijt. Anders dan anderen. Er is iets mis met mij, werd een centrale overtuiging in mijn leven. Geboren in een christelijk vissersdorpje werd ik beschermd opgevoed en voelde ik mij angstig om op mijn eigen twee benen te staan. Met een zintuiglijke waarneming die zo diep en gedetailleerd is voelde ik intens veel van alles en voelde mij vaak eenzaam en onbegrepen in dit stuk. 

De energieën van anderen overweldigde mij regelmatig. In de hoop antwoorden te vinden studeerde ik Psychologie maar daar werd mijn analytische brein vooral gevoed en kwam ik nog meer vast te zitten in mijn hoofd. Op mijn 25e had ik zoveel lichamelijke klachten en kreeg ik de uitnodiging om te stoppen met zoeken naar oplossingen buiten mezelf en naar binnen te keren en te voelen wat aanwezig was. 

Daar startte de reis in het ontdekken van de pijn van transgenerationeel trauma en leerde ik wat het is om als eerste dochter en kind een cycle breaker te zijn en heb ik diepe dalen van angst en verlating ervaren in het losbreken van mijn familiesysteem.

 Ik ging aan de slag met mijn perfectionisme, people pleasing en past trauma en maakte de keuze om patronen te doorbreken. Door die keuze ontdekte ik mijn spirituele gaven en richtte ik mijn holistische praktijk op waarin ik wetenschap en spiritualiteit combineer. 

Ik leerde met energie werken en energie voor mij laten werken en besefte mij dat mijn diepe invoelen een kracht is en de wereld hier meer van nodig heeft. Dit alles heeft me gevormd tot de gepassioneerde lichaamsgerichte zielspsycholoog die ik nu ben en deel dan ook met ontzettend veel enthousiasme over mijn persoonlijke ervaring en expertise  met lichaamswerk, trauma, innerlijk delen werk, systemisch werk en spirituele ervaringen.

Met een open hart en rijke ervaringen combineer ik al deze waardevolle inzichten en opleidingskennis tot een unieke benadering:   de Selfsense Methode.

meet Elody

Website mijn verhaal-364

MIND, Body ANd SOUL binnen selfsense

Mijn reis naar mijn holistische praktijk Selfsense:

Mijn eerdere werkervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorginstellingen hebben een enorme invloed gehad op mijn missie en visie voor een gezond en authentiek leven en hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van mijn eigen methode die zowel wetenschappelijke als spirituele invalshoeken gebruikt. 

Ik ben 7 jaar ondernemer en in 2017 richtte ik samen met medepsychologe Annemieke Haklander, de zorgorganisatie Aemosa op,  Dit vijfjarige ondernemingsavontuur was fantastisch en gaf mij het vertrouwen om mijn eigen praktijk op te richten en mijn hart te volgen. Mijn grootste passie is het verbinden van zowel mijn wetenschappelijke achtergrond met de alternatieve geneeskunde. Dat wat je feitelijk kunt onderbouwen met dat wat je enkel kunt ervaren en voelen. De Selfsense methode combineert alle kennis tot een werkwijze vanuit authenticiteit en belichaming van alles wat in jou aanwezig is. 

Binnen mijn praktijk is voelen de basis en leer ik je de gelaagdheid van energie in emoties, relaties en levensprocessen vanuit de wijsheid van jouw lichaam en zielsbewustzijn. Ik ben hier om jou te laten ervaren dat jouw intuitie leidt, jouw lichaam nooit liegt en bewustwording de mogelijkheid biedt voor transformatie.Teaching you to about your Self through your Sense

 

Opleidingen:

2022 – Polyvagale theorie (RINO)
2022 – Internal Family Systems (Zelfstudie)
2021 – Stoppen met Leidinggeven
2020 – Systemisch werken (Plata)
2020 – Transactionele Analyse (Plata)
2020 – NLP (Plata)
2019 – Mindfulness
2016 – Systematische Rehabilitatiegericht Handelen (RINO)
2013 – Trainer course communication and mastery 
2012 – Master Ontwikkelingspsychologie
2019 – Bachelor Psychologie

Gifts:
Gave van helder zien:
– Verleden/ vorige levens en karmische tijdslijnen
Gave van helder voelen
– Onderscheid maken tussen welke energieen in ruimte aanwezig zijn, toepasbaar bij opstellingen en energetisch werk
Helder weten en vertalen
– Schrijven en vertalen van boodschappen vanuit energetisch veld en zielsbewustzijn via intuitieve brieven en readings

 

Meer aanbod

Ga naar het

Luister naar de

Lees meer

Leer mee in de

Lees mee in de

Ontdek meditaties