Vertrouwen in je eigen pad

Hallo daar! Ik ben Elody, de lichaamsgerichte zielspsycholoog, schrijver en spreker uit Leiden, geboren in 1991. Mijn werk is ontstaan vanuit een diepgaand transformatief proces naar de intuïtieve, gevoelige vrouw die ik nu ben.

In mijn tiener- en begin twintigerjaren was ik op een zoektocht naar antwoorden over mezelf. De inzichten begonnen zich te ontvouwen toen ik op mijn 26e besloot om een persoonlijke helingsreis aan te gaan. Het was een intens, rauw en oncomfortabel proces, maar tegelijkertijd zo prachtig en krachtig. Ik ontdekte mijn eigen Selfsense waardoor ik weer in mijn eigen licht kon gaan staan.

Nu, in mijn dertiger jaren, voel ik me dankbaar voor deze reis – de reis naar mijn authentieke zelf. Het heeft me de grootste uitnodiging gegeven om te leren vertrouwen op mezelf, mijn pad en mijn keuzes. Met een hart vol passie en ervaring combineer ik al deze waardevolle inzichten tot een unieke benadering: de Selfsense werkwijze.

meet Elody

over mij selfsense Elody Hamelink

MIND, Body ANd SOUL binnen selfsense

Mijn ervaring als startend psycholoog in de GGZ was deprimerend en ontmoedigend. Het idee dat er iets mis is met je wordt aangewakkerd door diagnoses en we worden aangespoord om ons te concentreren op symptomen, een diagnose te stellen en quick fixes te vinden voor wat we voelen en ervaren. Helaas dragen deze benaderingen niet bij aan ware ontwikkeling en groei en haalt het ons juist weg van onze natuurlijke aard. 

Gedreven door een sterk verlangen om een verschil te maken in de zorg, richtte ik in 2017 samen met medepsychologe Annemieke Haklander de zorgorganisatie Aemosa op. Dit avontuur was fantastisch, maar het intense verlangen om te helpen werd bijna mijn ondergang. Ik worstelde met het feit dat een mensgerichte benadering werd ondermijnd door onpersoonlijk administratief beleid, dat vooral gericht was op productiecontrole.  

Ik voelde me vastzitten, net zoals vele andere professionals, en zag psychologen, therapeuten, coaches, managers uitvallen door de werkdruk. Diep van binnen wist ik dat er een andere manier mogelijk was. 

 

Met grote passie heb ik toen mijn praktijk Selfsense opgericht en ben ik uit het systeem gestapt, met als doel de twee missende elementen in volledig te integreren – lichaamsbeleving en het zielsleven via emotioneel- en energetische werkvormen en masterclasses.

Bij Selfsense ondersteun ik anderen hun eigen pad van heling, groei en authenticiteit te bewandelen. Ik geloof dat de kracht om te transformeren al in ieder van ons zit, en met mijn werkwijze wil ik jou uitnodigen om die kracht te ontdekken en te omarmen. Dit doe ik voor zowel persoonlijke vraagstukken als professionale uitdagingen.

Op Linkedin en Instagram deel ik verhalen en inspireer ik graag om bruggen te bouwen en eenheid te verstevigen in een wereld die graag vanuit dualiteiten denkt. Bij mij mag je weer komen voelen hoe het werkelijk zit. In liefde, samen met de pijn.

Alles wat ik met jou doe, is gebaseerd op belichaming en gronding, waardoor je jezelf volledig kunt ervaren en leren kennen – het beste medicijn. Dit is waar Selfsense voor staat. Laten we samen deze bijzondere reis van zelfontdekking en transformatie aangaan

Meer aanbod

Ga naar het

Luister naar de

Lees meer

Leer mee in de

Lees mee in de

Ontdek meditaties