MIJN VERHAAL

Ik voelde mij altijd anders dan anderen.

Het werd de rode draad in mijn leven. Ik leerde later dat dit ander zijn een naam had, namelijk hoogsensitiviteit. Ik noem het zelf hoogsensitieve eigenschappen waarbij de informatie in en om je heen ongefilterd binnenkomt. 

In mijn tienerjaren voelde ik mij verloren en mijn twintiger jaren heb ik ervaren als een zoektocht naar mezelf. Ik begreep maar niet hoe de dingen voor mij werken en hoe ik de wereld ervaar en ging af op de meningen van anderen. Mijn studie psychologie maakt dat ik nog beter werd in analyseren en weg ging van mijn eigen gevoel. De mens werd gereduceerd tot een opsomming van problemen in clusteringen. Het liet weer zien dat we in een Westerse maatschappij leven waarin de nadruk ligt op het cognitieve gedragsmodel waarin wordt gelabeld in de vorm van diagnoses, behandelplannen en medicatie. Na een aantal heftige situaties binnen de GGZ was het al snel duidelijk voor mij; dit is niet mijn wereld. 

Ondertussen hadden veel gebeurtenissen in mijn leven mij laten twijfelen aan mijzelf en wat ik voelde. Ik wilde het ook allemaal niet meer voelen. Gepest worden op basisschool en middelbare school, een 5-jarige relatie met een vreemdgaande partner met narcistisch gedrag, transgenerationeel familietrauma, onverklaarbare fysieke (darm)klachten waarbij ik in ziekenhuizen niet serieus werd genomen. 

Ik herinner mij nog dat ik altijd dacht “waarom nou ik?” of “wat is er mis met mij?”. 
Ik compenseerde door hard te zijn naar mezelf en mijn grenzen continue te overschrijden.
In de hoop een keer gezien en erkend te worden. 
Een zoektocht naar buiten toe. 

Denken werd mijn overlevingsmechanisme.
Hard werken de norm.
Mezelf aanpassen mijn talent.

Vanaf mijn 26e begon ik een intensief ontwikkel- en leerproces na een fullblown paniekaanval. Mijn lichaam liet mij op de meest oncomfortabele manieren weten dat er werk aan de winkel was, ik moest het gaan weer gaan voelen. Naar binnen keren. Ik wilde al mijn overtuigingen loslaten. Ik startte met eerlijk kijken naar hoe ik was opgevoed, hoe de christelijke geloofsovertuiging mij angst had ingeboezemd op wat ik invoelde en kon zien. Met pijn in mijn hart erkende ik dat ik al een tijdlang in een overlevingsmodus had gewerkt, hoe succesvol ik ook leek te zijn in mijn leven met de zorgorganisatie die ik had opgericht. 

De clue van dit verhaal? er was en is niets mis!

Ik kreeg de uitnodiging om verantwoordelijk te worden voor mijn eigen keuzes, gezondheid en leven.
Om te luisteren naar mijn eigen innerlijke wijsheid en te ontdekken wanneer intuïtie tot mij sprak of een angststemmetje vanuit een oud verhaal.
Om een helingsproces aan te gaan omdat mijn lichaam al zo lang op emotioneel en energetisch niveau shit had opgeslagen wat niet van mij is maar ik wel aan het dragen was.

Ik mocht gaan voelen dat het lichaam telkens signalen geeft waar aandacht aan gegeven mag worden. Dat het lichaam symbolische betekenissen in zich draagt en
alle antwoorden heeft.
Ik mocht gedragspatronen doorbreken en de dingen doen die voor mij werken, niet voor een ander. Mijzelf leren uitspreken in liefde, niet meer vanuit bescherming of angst.

Er kwam bewustwording in wat van mij is en wat van de ander. 
Ik liet los wat niet van mij is en hield vast wat bij mij hoort, zowel het donker als het licht. 
Alle delen in mij leerde ik begrijpen en mee communiceren, een krachtig talent.

Om te ervaren dat intuïtie leidt en er zoveel magie in en om ons heen is.
Dat gebeurde toen ik weer durfde te vertrouwen op mezelf en mijn gevoel. 

Toen ik weer mijn authentieke zelf durfde te zijn.

Mijn authentieke zelf

Mijn persoonlijke reis is verbonden in het prachtige werk wat ik nu mag doen.

Het emotionele en energetische werk is ontwikkeld en gegroeid in mijn eigen persoonlijke leerprocessen.
Ik heb het niet uit een boek of vanuit een opleiding of cursus.
Het is op een natuurlijke en intuitieve manier tot mij gekomen nadat ik in mijn kracht ging staan.
Mijn roots liggen in het sjamanisme, op reis door Mexico heb ik dit mogen ervaren.
Spiritualiteit heeft een gegronde praktische invalshoek gekregen in mijn leven.
En met ontzettend veel plezier kan ik mijn energie nu inzetten om jou te ondersteunen op reis. 

Je hebt alles in je om jezelf te helen, te accepteren en lief te hebben

Dit is wat je nodig hebt te lezen als jij in een ontwikkelings- of helingsproces zit:

– Het gaat niet om iets oplossen. Je hele leven zullen er thema’s en pijnen voorbijkomen. Het gaat erom hoe jij jezelf draagt in die momenten en wat je kan en mag doen voor jezelf.

– Hoogsensitiviteit is een gave.  Veel te veel wat wordt beschreven onder hoogsensitiviteit zijn traumatische ervaringen en triggers zijn door overprikkeling en/of overweldiging in een wereld die de gevoeligheid niet meer weet te dragen. Perfectionisme, people pleasing en systemische trauma valt hieronder.

– Het lichaam voelt en verwerkt alles van het mentale, emotioneel en energetisch niveau op een fysieke manier. Elke lichamelijke klacht is een signaalgever dat er iets verwerkt, losgelaten, toegelaten of geheeld moet worden. Your body knows.

– Jij hebt alle innerlijke wijsheid in je en elk proces dient zich op het juiste moment aan. Je mag naar binnen keren en voelen wat aanwezig is.